tag:blogger.com,1999:blog-5111576243663129826.post4415305105010911523..comments2023-04-28T14:23:48.457+02:00Comments on Mama kedvence: Grill-dilemmákMoirahttp://www.blogger.com/profile/12785141173275496448noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5111576243663129826.post-42261950677377233432009-04-25T00:11:00.000+02:002009-04-25T00:11:00.000+02:00Kedves Dori!
Köszönöm a részletes választ, kedves ...Kedves Dori!<br />Köszönöm a részletes választ, kedves vagy.<br />Nakünk sima rácsos grillünk van, de a tietek nagyon jól hangzik (egyszer láttam tvben ilyet)<br />Lesz krumpli, sali, meg sós süti is, a többit meglátjuk.Moirahttps://www.blogger.com/profile/12785141173275496448noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111576243663129826.post-39479611702090347272009-04-21T14:12:00.000+02:002009-04-21T14:12:00.000+02:00Csatlakozom az előttem szólóhoz. :))
Nem tudom il...Csatlakozom az előttem szólóhoz. :))<br /><br />Nem tudom ilyen a grilletek, de a miénk kerek alakú recés fémlap és a közepén van egy mélyedés. Elvileg a zsírok oda csorognak be. A húsokat mi a sütés előtt kb. 3 nappal szoktuk bepácolni, hogy jól megadjuk a módját. Só nem kell bele, csak közvetlenül sütés előtt, hogy ne keményedjen meg a hús. Sütéskor a húsok tetejére bevagdalt szalonnaszeleteket szoktunk tenni, így tuti nem szárad ki és szaftosabb is lesz. Azért vigyázni kell, hogy ne süljön túl a szalonna és a húst is meg kell fordítani valamikor. :) A férfiak a sült szalonnát is értékelni szokták. Hagymát is szoktunk sütni. Azt úgy, hogy a középen lévő mélyedésbe (szerintem kb. 1-2deci férne bele) rakunk zsírt vagy a szalonna zsírja oda sül ki és a karikára vágott hagymát (szétesik persze) abban sütjük meg. A hús ez után szokott következni, hogy ne legyen húsmaszatos-égettes a hagyma. Krumplit is szoktunk még sütni. Azt héjastól és egyben, ha pici. Ha kicsit nagyobb és félő, hogy nem sül át, akkor vágd félbe, de maradjon rajta a héja nyugodtan. Lehet még zöldségeket is sütni, cukkínit például vagy pirítós kenyeret. A zöldségeket csak akkor sózzuk, ha már megsültek. Érdemes a savanyúságra is odafigyelni, mert az még nagyot lendíthet a dolgon. Egy jó kis ubi vagy férfiasan csípős paprika nem árt, vagy egy hagymás-paprikás-paradicsomos ecetes saláta. A mustár is jól jön, a húshoz passzol. Na meg a fincsi kenyér és a sör. Szerintem ez elég pasis menü. :) <br />Sósnak én sajtos rudat csinálnék.<br />40 dkg liszt<br />1 kocka margarin (25dkg)<br />1 mokkás kanál só<br />1 kis pohár tejföl<br />8 dkg reszelt trappista sajt<br />1 sütőpor<br />1 tojássárgája<br />1 tojásfehérje<br /><br />A tojásfehérje kivételével az egészet összegyúrni,kinyújtani, fehérjével megkenni, sajttal megszórni, csíkokra vágni, előmelegített sütőben hamar megsütni. :)Dórihttps://www.blogger.com/profile/05875125210945532120noreply@blogger.com