2009. szeptember 25., péntek

Köménymagos tojásleves

Valószínűleg ez egyike a világ legegyszerűbb - és legolcsóbb - ételeinek, de finom. Valamelyik nap eszembejutott, gyorsan összedobtam, gondoltam, hátha más is kiváncsi rá. Öt perc alatt elkészül, és biztos, hogy az összes alapanyag megtalálható otthon.

Hozzávalók: (2 tányérnyi leveshez)
2 evőkanál köménymag (nem őrölt)
1 evőkanál liszt
kevés zsiradék
csipet pirospaprika
1 tojás
víz

Elkészítése:
A zsiradékon megpirítjuk a köménymagot, rászórjuk a lisztet, majd a pirospaprikát (rántást készítünk), majd felengedjük vízzel és megsózzuk. Amíg felforr, a tojást egy tálban villával felverjük, majd a már forró levesbe vékonyan belecsorgatjuk folyamatos keverés mellett, még kb fél percet kell főzni és kész is. A tojás apró cafatokra fog szakadni, aki még nem evett ilyesmit, az ne ijedjen meg, így kell kinéznie. :-)
Jó étvágyat hozzá!

2009. szeptember 20., vasárnap

Újult erővel

Mint láthattátok, több, mint egy hónapja nem volt új bejegyzés ablogon. Nincs semmi baj, sőt, csak a boldogság forrása lekötötte mnden erőmet. Ugyanis márciusban fog jönni a következő gyermekünk (aki valószínűleg fiú lesz), ennek megfelelően az első trimsztert legszívesebben végigaludtam volna, és amikor nem volt kötelező gép előtt ülnöm, akkor inkább az ágyamat választottam.
Mostanra már javult a helyzet, úgyhogy megint jönnek a receptek, mert persze főzni terhesen is kell (bár ilyenkor a nyers hús nem vonz túlságosan, de sebaj) :-)
Köszönöm a türelmeteket, és azt, hogy rendszeresen benéztetek hozzám: Moira