2009. augusztus 1., szombat

Vierre csirkéje

Vierrét a Porontyról ismerem, a multkor ott írta le ezt a receptet, én meglelkesen megfőztem és nagyon izlett a családnak. Azóta többször is készült, és minidg sikere volt. Bár a recept eredetileg Vierre barátnőjétől származik, nálam az ő neve alat fut.
Nem elírás, tényleg nem kell bele semmi fűszer, viszon nagyon ízletes lesz.

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell filé
1/2 kg karfiol/brokkoli
1 paradicsom
1 kis pohár tejföl
10 dkg feta, vagy más sós friss sajt, esetleg juhtúró

Elkészítése:
A zöldséget felaprítjuk, kevés vizben félpuhára pároljuk (pár perc, egy kis só, vagy vegeta mehet bele, ha szeretitek).A csirkét addig felkockázzuk falatnyi darabokra, sütőedénybe teszzük, egy kanál olajjal elkeverve. A paradicsomot felkarkáézzuk, a húsra tesszük, erre kerül a lecsöpögtetett zöldség, végül a tejfölben jól elkevert sajt. Befedve előmelegített sütőbe tesszük (180 C), kb 20 perc alatt kész.
Fűszer nem kell bele, a sajttól elég sós lesz, a hús pedig vajpuha, szaftos marad.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: