2009. október 2., péntek

Ramen

Ez egy klasszikus japán fogás, ha a zacskós tésztalevesre gondoltok, akkor ez az. Csak persze jobb :-)
Nálam így készül (nem túl autentikus, ugyanis ők nagyon kevés feltéttel, és halas cuccokkal is szeretik)
Hozzávalók:
Alaplé (nálam gyakran a megmaradt húsleves)
tészta (lehet kapni direkt ramenhez valót, de ez is csak sima tojásos tészta, spagettivel, vagy cérnametéltel helyettesíthető)
pár szelet gyömbér
szójaszósz
chili (opconális-én nem bírom az erőset)
feltétnek meg kb bármi: vékonyra vágott, főtt húsok, zöldségek, tengeri herkentyűk, tojás)

Elkészítése: Az alaplében megfőzzük a feltéteket, közben ízesítjük a gyömbérrel chilivel, esetleg pár csep citrommal és a szójaszósszal, belefűzzük a tésztát és kész is.
Én úgy szeretem ha sűrű és pálcikával lehet enni - pontosabban belapátolni a számba - sok feltéttel, gombával, minél forróbban.
Jó étvágyat, remélem kipróbáljátok!

Nincsenek megjegyzések: