2008. április 5., szombat

Gombafasírt

Hozzávalók:

Gomba

Hagyma, fokhagyma

Szikkadt kenyér

tej

Tojás

Ízlés szerint só, bors, paprika

zsemlemorzsa és olaj

Elkészítése:

A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. A kieresztett levét leöntjük (én félreteszem, beízesítve kis vízzel felforralom, behabarom, cérnametéltet főzök bele, és kész is a gombaleves. Nem olyan, mint az igazi, de finom), kinyomkodjuk, hogy minél szárazabb legyen. Apróra vágunk hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk, majd a tejben beáztatott, kinyomkodott kenyeret is hozzátesszük. Ízlés szerint ízesítsük. Adjuk hozzá a tojást és keverjük össze. Állagra olyannak kell lennie, mint a húsból készült fasírtnak.

Pontos mennyiséget azért nem adok meg, mert a gombától függ, hogy mennyi kenyeret vesz fel, kb fele-fele arányban legyenek benne.

Zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük. Mivel a gomba már előre meg van párolva benne, nem kel sokáig sütni, csak hogy kívül ropogós legyen.

Főzelékekhez kitűnő feltét.

Nincsenek megjegyzések: