Hozzávalók, négy személyre:
2 Sárgarépa
4 db gomba
Egy nagy marék zöldborsó (lehet fagyasztott is)
Fejeskáposzta (ebből kb ugyanannyi kell, mint a répából)
Olaj
só
Elkészítése: A répát legyaluljuk(ha van hozzá betétünk, vagy imádunk aprítani akkor kisebb csíkokat csináljuk belőle), a káposztát laskára vágjuk.
Olajat hevítünk egy nagy serpenyőben, amikor már forró, beledobjuk a répát, káposztát, borsót. Folyamatos keverés mellett megfonnyasztjuk kicsit, sózzuk, aláöntünk egy kis vizet, majd a felszeletelt gombát is hozzáadjuk. Amikor a gomba is ízlésünk szerint megpuhult, hozzáadunk egy-két gerezd apróra vágott fokhagymát, összekeverjük, és kész is.
A lényeg az, hogy a zöldség kissé roppanós maradjon.
Lehet dúsítani bármivel, én kukoricát (konzerv), vékonyra szeletelt krumplit, esetleg hagymát (pórét) rakok bele.
Mivel ez eredetileg kínai recept lenne, egy kis szójaszósz nem árt neki, vagy pici citromlé, ettől pikánsabb lesz, de ha csak megsózva van, úgy is finom. Ekkora mennyiségből nálunk négy nagy tányérnyi lesz.
Jó magában, vagy grillezett hús, sült virsli mellé is köretnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése