2008. december 8., hétfő

sajtos csirke

Hozzávalók:
Csirke, vagy pulykamell filé (lehet nagyobb-rántani való szelet, vagy apró csíkok, teljesen mindegy)
Kétféle sajt: trapista és füstölt( vagy márvány)
húsos szalonna( vagy bacon szeletek)
liszt
tej (vagy tejszín)

Elkészítése:
Elkészítjük a mártást, ami kétféle lehet 1. Fehérmártást csinálunk (olajon lepirítjuk a lisztet, felengedjük tejjel, csomómentesre keverjük, besűrítjük)
2. Tejszínt használunk, ekkor hígabb lesz (vagy lisztel sűríthetjük ezt is.)
A sütőedény aljába öntjük a mártás felét, ráreszelünk mindkét sajtból, rátesszük a húst, megint mártás, szalonnaszeletek (ez kimaradhat), megint sajt.
Befedjük, és sütőben sütjük, amikor már puhul, levesszük a tetejét és rápirítjuk a sajtot.
Köretnek mellé sima rízst szoktam csinálni, esetleg még egy kis savanyúságot.
Könnyen elkészíthető, nem kell hozzá semmi extra alapanyag, és miután a sütőbe került, nem is kell vele foglalkozni - azért ne felejtsük el időben kivenni. :-)
Jó étvágyat!