2008. december 7., vasárnap

sörös-mézes csirke

Hozzávalók:
Csirkemell (egyben, vagy felcsíkozva)
sör
méz
só, bors
liszt
Elkészítése:
A csirkét serpenyőben egy kevés vajon vagy olajon lepirítjuk, majd átrakjuk egy sütőedénybe (egész mell esetében, egyébként maradhat a serpenyőben), ráöntjük a sört, befedjük és pároljuk. Amikor már majdnem puha, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kanál mézet és fedő nélkül sütjük készre. Én kétféleképpen is szoktam csinálni, vagy elfőzöm teljesen a levét, és jól lepirítom (a méztől jó kis aranybarna lesz), vagy hagyok valamennyi levet és egy kanál lisztttel (vagy étk. keményítővel sűrítem. Ez utóbbi rízssel vagy burgonyapürével jó, ha mártás nélkül készül, akkor jült krumpli (és salálát) kínálok hozzá.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: