2009. szeptember 25., péntek

Köménymagos tojásleves

Valószínűleg ez egyike a világ legegyszerűbb - és legolcsóbb - ételeinek, de finom. Valamelyik nap eszembejutott, gyorsan összedobtam, gondoltam, hátha más is kiváncsi rá. Öt perc alatt elkészül, és biztos, hogy az összes alapanyag megtalálható otthon.

Hozzávalók: (2 tányérnyi leveshez)
2 evőkanál köménymag (nem őrölt)
1 evőkanál liszt
kevés zsiradék
csipet pirospaprika
1 tojás
víz

Elkészítése:
A zsiradékon megpirítjuk a köménymagot, rászórjuk a lisztet, majd a pirospaprikát (rántást készítünk), majd felengedjük vízzel és megsózzuk. Amíg felforr, a tojást egy tálban villával felverjük, majd a már forró levesbe vékonyan belecsorgatjuk folyamatos keverés mellett, még kb fél percet kell főzni és kész is. A tojás apró cafatokra fog szakadni, aki még nem evett ilyesmit, az ne ijedjen meg, így kell kinéznie. :-)
Jó étvágyat hozzá!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia igazad van ez nagyon finom igaz én szoktam egész tojást is tenni bele .Mikor felfor a leves beleütom az egész tojást kb 8-10 percig főzöm és csak a legvégén csorgatok bele egy összekavart tojást Nagyon finom