Multkor vettem egy kilós fagyasztott szarvas "pörkölthúst". Amikor kiolvasztottam és kezdtem darabolni, lett egy jó adag nyesedék (nagyon inas részek, stb, amit nem szivesen tettem volna a pöribe), amiből rövid gondolkodás után lett ez a leves.
Hozzávalók:
20 dkg szarvas nyesedék
répa, fehérrépa
fokhagyma (1-2 gerezd)
só, szemesbors
cérnametélt
Elkészítése: A húst alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főzni,és folyamatosan szedjük le a habját, hogy szép tiszta legyen. Amikor már kezd puhulni, beletesszük a zöldségeket (mivel én a végén teljesen átszűrtem a levest, ezért nem daraboltam őket), sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a fokhagymát.. Amikor a zöldségek is megpuhultak, akkor a levest finom szűrőn átszűrjük, külön kifőzött cérnametélttel (vagy másmilyen levestésztával) tálaljuk.
2009. január 12., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése