2009. január 18., vasárnap

Mai Menü: Krumplis tarhonya

A mai menü rovatban olyan receptek leszenek, amit az adott héten főztem, könnyen elkészíthető, olcsó kaják leírásait olvashatjátok itt.

Hozzávalók (4 tányérnyi adag)
1 zacskó (200 grammos) tarhonya
5 db közepes méretű krumpli
4-5 darab virsli (ez kihagyható, illetve mehet bele sima, vagy csípős kolbász, szafaládé is)
fél fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
jó, bors, őrölt kömény, pirospaprika

Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk (lehetőleg ne túl nagyra, mert egyidőben kell megpuhulnia a tésztával). Kevés olajon elkezdjük lepirítani a tarhonyát, közben felaprítjuk a hagymát, belekeverjük a tarhonyába és együtt pirítjuk. Amikor már kezd barnulni a tészta, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, egy teáskanál (édesnemes) pirospaprikát, majd miután összekevertük, rögtön felengedjük vízzel (kezdők tippje: a paprika könnyen leég, nem szabad sokáig hevíteni, mert keserű lesz tőle az egész étel). Hozzáadjuk a krumplit, és annyi vízzel engedjük fel, hogy kb egy ujjnyival lepje el. Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt kömyént teszünk bele. Kis lángon, fedő alatt 15 perc alatt megpuhul (azért néha nézzük meg, nem főtte-e el a levét), ha a krumpli és a tarhonya is puha, keverjük bele a felkarikázott virslit, még egy percig hagyjuk főni, és kész is.
Savanyúsággal kínáljuk (mi céklát ettünk hozzá), esetleg kenyeret is adhatunk mellé.
Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Teca írta...

Kipróbáltam! Nagyon fincsi volt! Köszönöm!