2009. március 28., szombat

Mamasaláta

Nyugi, az elkészítéséhez egyetlen anyukát sem kell felhasználni, csak a férjem nevezte el így (ő találta ki a gnokedli szót is - nem akart a szája ráálni a gnoccira, így ez lett belőle végül)
Egy egyszerű kis saláta, az egyetlen plusz rajta a házi készítésű fűszerolaj, de a férjem annyira imádja, hogy rendszeresen kell csinálnom. Ami persze nem baj, én is szeretem- főleg ha sütök magamnak mellé egy kis csirkemellet. :-)
Hozzávalók:
A salátához
hagyma (én lilával szeretem, a férjem póréval)
jégsali
uborka
paradicsom
és a fűszerolaj
A fűszerolajat is könyű összedobni, de idő kell neki amíg összeérnek az ízek. Egy jól zárható üvegbe (különben penetráns fokhagymaszag fog terjengeni a környéken :-)), megmosott friss bazsalikomot és oregánót teszünk, pár gerezd fokhagyát rakunk hozzá és felöntjük extraszűz olivaolajjal. Egy hét kell neki legalább, de napról-napra jobb íze lesz. Persze ízlés szerint variálhatjuk a zöldfűszereket, kisérletezzetek bátran!
Egy kis sült hússal isteni vacsora, de magában is nagyon jó.

Nincsenek megjegyzések: