2009. március 8., vasárnap

Sajtos-spenótos rántott pulyka

Hozzávalók:
Pulykamell szeletek
spenót (jelen esetben mirelit, lecsepegtettve)
sajt (most csak trappista, de szerintem füstöltel is finom lehet)
egy gerezd fokhagyma
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

A szeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A kinyomkodott spenótba belekeverünk egy gerezd apróra vágott (vagy összenyomott) fokhagymát.
A hús egyik szélére teszünk egy szelet sajtot (én kb kisujjnyi vastag csíkot tettem bele, ez a szelet méretétől is függ) és egy kanálnyi spenótot. Feltekerjük a húst, fogpiszkálóval megtűzzük, majd bepanírozzuk, figyelve arra, hogy a tekercsek végét is befadje rendesen a panír.
Forró olajban aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: