2009. május 25., hétfő

Mai menü: Tökfőzelék

Sajna még nem frissből, errefelé még nem túl olcsó, de nemsokára veszek majd igazit is. Én nagyon szeretem, a férjem megeszi, azért is csináltam mert végre nekiállt egészségesebben étkezni, erre pedig egy jó kis főzelék tökéletes.
Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
kapor
1 kis fej hagyma
pirosparika, só
tejföl

Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rászorjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a tököt, kicsit sózzuk. Víz nem kell alá, mert a tök elég nedvességet enged. Amikor megpuhult, tejföllel (vagy tejfölös habarással) sűrítjük, beletesszük az apróra vágott kaprot és kész is.
Mi csirkepaprikással ettük, de én tükörtojással is nagyon szeretem.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: