2009. május 15., péntek

MAi menü: Töltött paprika

Hozzávalók:
Fél kg darált hús (jelen esetben sertés)
egy nagy pohár rizs
1 tojás
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors, pirosparika
1 üveg sűrített paradicsom
pár darab tv paprika
Elkészítése:
A fokhagymát apróra vágjuk, a húshoz keverjü, hozzáadjuk a rizst, a tojást és izlés szerint fűszerezzük. A tölteléket lazán betöltjük a kicsumázott paprikákba (azért nem szorosan, mert a rizs megdagad a főzés során), ha marad hús, akkor abból gombócokat csinálubk.A paradicsomsűrítményt lábasba öntjük, egy kevés vízzel felengedjük, ha édesen szeretjük, akkor cukrozzuk, felmelegítjük, majd belehelyezzük a paprikákat és a gombócokat. Amikor megfőttek a gombócok, kevés lisztből világos rántást készítünk és besűrítjük a paradicsommártást. Főtt krumplival vagy kenyérrel tálaljuk.
Jó étváhyat!

Nincsenek megjegyzések: