2009. március 28., szombat

Az esküvönkről bővebben




SZarvasmici játékára jelentkeztem, de akkor csak gyorsan felraktam egy képet, írni nem írtam semmit. Ez következik most. Meg egy olyan kép amin jobban látszik a ruha.
A hajamat és a sminkemet is én csináltam - miközben a lányom ott ugrált körülöttem - és persze indulás előtt jöttem rá, hogy a melltartóm kilátszik a ruha alól, nem is kicsit. Úgyhogy melltartó le, az esküvő alatt meg igazgathattam magamon a ruhát, mert Réka mindig le akarta rángatni. Van egy közös képünk, amin igencsak furin festek emiatt :-)
2008 júli 3.-án volt a nagy nap, fent a Budai Várban. Nagyon szép volt a helyszín. Egyszerű kis polgári szertartás volt, nekem a húgom volt a tanum, férjemnek pedig a legjobb barátja. Nekem ott volt még anyukám, a nagyim, apám az élettársával. Férjem részéről anyósom, neki az ikertestvére és a férjem nagyfia a barátnőjével. És persze a kis "koszorúslány", ami Rékánk.
Szegénykém nagyon nyűgös volt mire odakerültünk, kédőbb volt svédasztalos ebéd a Trófeában, akkora már igencsak hisztis volt, egy perc nyugtom nem volt tőle, alig tudtam enni (azért kipróbáltam a sushit és süttettem magamnak cápát-ez is jó volt)
Másnap pedig lementünk apámék nyaralójába a Velencei tóhoz, oda jött látogatóba pár barátom. Egy napra átugrottunk Badacsonyba (én még sosem jártam ott), nagyon jól éreztük magunkat.

Mamasaláta

Nyugi, az elkészítéséhez egyetlen anyukát sem kell felhasználni, csak a férjem nevezte el így (ő találta ki a gnokedli szót is - nem akart a szája ráálni a gnoccira, így ez lett belőle végül)
Egy egyszerű kis saláta, az egyetlen plusz rajta a házi készítésű fűszerolaj, de a férjem annyira imádja, hogy rendszeresen kell csinálnom. Ami persze nem baj, én is szeretem- főleg ha sütök magamnak mellé egy kis csirkemellet. :-)
Hozzávalók:
A salátához
hagyma (én lilával szeretem, a férjem póréval)
jégsali
uborka
paradicsom
és a fűszerolaj
A fűszerolajat is könyű összedobni, de idő kell neki amíg összeérnek az ízek. Egy jól zárható üvegbe (különben penetráns fokhagymaszag fog terjengeni a környéken :-)), megmosott friss bazsalikomot és oregánót teszünk, pár gerezd fokhagyát rakunk hozzá és felöntjük extraszűz olivaolajjal. Egy hét kell neki legalább, de napról-napra jobb íze lesz. Persze ízlés szerint variálhatjuk a zöldfűszereket, kisérletezzetek bátran!
Egy kis sült hússal isteni vacsora, de magában is nagyon jó.

2009. március 25., szerda

Szarvasmici játéka


Most csak gyorsan felrakom a képemet, ha majd napközben sikerül összekapnom magam, akkor írok részletesebben is.
Addig is nézegessétek az esküvűi ruhámat, látogassátok meg szarvasmicit és játszatok vele ti is!

2009. március 23., hétfő

Már megint nem írtam semmit

Legalábbis receptet ide. Pedig jó pár van a fejemben, de egyszerűen nem akaródzik leírni.
A férjemet baleset érte a melóhelyén, egy kellemes délelöttöt töltöttünk a Jánosban (a lányom végiszaladgálta az egész épületet-én meg a nyomában, jól lefáradtam), kapott félgipszet, egy hét múlva kontrol. Gondoltam hátha leveszik. Le is vették...de csak azért, hogy kapjon egy teljes gipszet, három hétre!Szóval egy hónap betegszabi fizetés helyett. Nem mondhatnám, hogy hiányzott. De ha belegondolok, hogy sokkal súlyosabb is lehetett volna a baj ("csak" egy darab tört le az egyik kéztőcsontjából, plusz fájnak a bordái), akkor nem is olyan vészes. És jókat derülünk, miközben próbálom kiráncigáni a kádból szegényt. Esküszöm oscar-díjas előadásaink vannak. :-)
Megpróbálom mihamarabb összekapni magam én is, és megörvendeztetlek titeket egy újabb receptetl. Spenótos gnocci jöhet?

2009. március 16., hétfő

Póréhagyma leves 10 perc alatt



Anyukám régebben gyakran főzött ilyen levest, nagyon szerettem, de már jó pár éve nem ettem ilyet. Aztán múltkor a piacon láttam póréhagymát és eszembe jutott ez a leves, gondoltam majd főzök végre egyszer én is. Megkérdeztem anyukámat, hogy ő hogyan készítette, csak annyit változtattam rajta, hogy leveskocka helyett alaplevet használtam. Nagyon hamar elkészül, kevés hozzávaló kell hozzá és nagyon finom. Mivel nincs erősen fűszerezve, és a póréhagyma sem olyan intenzív ízű, 1 éves kor körül szerintem már nyugodtan adható kisgyerekeknek is. Az én lányom ma annyit befalt belőle, hogy öröm volt nézni. :-)

Hozzávalók:
Póréhagyma (1 db)
1 db camping sajt (készíthetjük tejszínnel is)
alaplé
2 szelet szikkadt kenyér
kevés reszelt sajt

Elkészítése:
A póréhagymát vékonyan felszeleteljük, majd kevés olajon, kis lángon dinsztelni kezdjük. Közben felkockázzuk a kenyeret és lepirítjuk. Ha a hagyma már összeesett, felengedjük az alaplével, felforraljuk, majd belekeverjük a camping sajtot. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk, ha sűrűbben szeretnénk, akkor kevés liszttel sűrítsük.
Tálaláskor a tányérba merjük a levest, erre tesszük a pirított kenyérkockákat, majd megszórjuk reszelt sajttal és tálaljuk.
Jó étvágyat!

Eredményhirdetés

Megvan a nyertes, aki nem más mint
Veronika
Gratulálok, légyszives írd meg, hogy milyen ékszert szeretnél (karkötő, gyűrű, nyaklánc, füli) illetve milyen színeket szeretsz. Ja és az elérhetőségedet is (ha Bp.-i vagy akkor szívesen odaadom személyesen-nincs túl jó véleményem a postáról :-( )
Mivel sokáig csak lificke volt az egyetlen aki kommentelt (annyira örültem neki, hogy írt végre valaki, már kezdtem szomorkodni, hogy senki sem játszik velem), és összesen csak ketten írtatok, úgyhogy egy apróságot neked is küldök majd. légyszives hagyj meg valamilyen elérhetőséget.
Köszönöm, hogy játszottatok velem, és remélem gyakran jöttök még.

2009. március 8., vasárnap

Játék!

Vasárnap este meglett az 500.-ik látogató (ha jól számoltam akkor Szegedről jött), tehát itt az ideje a beígért játéknak!

Feltételek: Hagyjatok egy kommentet ennél a posztnál (és ha van időtök pár mondatban kifejteni, hogy miért szerettek idejárni, miről olvasnátok még, stb azt külön megköszönném ) és linkeljétek be ezt a posztot a blogotokra. Jövő vasárnap délután négykor zárom a játékot, kiírom a neveket papírra, aztán a kislányom majd kihúzza a sapkájából a szerencsés nyertest.

És hogy mi az ajándék?

Gyöngyékszer, a nyeres kívánsága alpján lehet karkötő, fülbevaló, vagy lánc is, olyan színben amilyet szeretne. Ezt viszont el is kell készítenem, úgyhogy másnap még nem kell várnia postást a csomaggal, de igyekezni fogok. :-)
Köszönöm hogy jöttetek és remélem jöttök ezután is, szeretttel várlak titeket: Moira/Anna

Sajtos-spenótos rántott pulyka

Hozzávalók:
Pulykamell szeletek
spenót (jelen esetben mirelit, lecsepegtettve)
sajt (most csak trappista, de szerintem füstöltel is finom lehet)
egy gerezd fokhagyma
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

A szeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A kinyomkodott spenótba belekeverünk egy gerezd apróra vágott (vagy összenyomott) fokhagymát.
A hús egyik szélére teszünk egy szelet sajtot (én kb kisujjnyi vastag csíkot tettem bele, ez a szelet méretétől is függ) és egy kanálnyi spenótot. Feltekerjük a húst, fogpiszkálóval megtűzzük, majd bepanírozzuk, figyelve arra, hogy a tekercsek végét is befadje rendesen a panír.
Forró olajban aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!

2009. március 6., péntek

Látogatási rekord és Játék

Elöször is szeretném megköszönni nektek, hogy ennyien meglátogattatok! A mai nap megdőlt minden eddigi csúcs, harmincan nyitottátok meg az oldalt. Amikor este a munkám mellett rápillantottam, nem is akartam elhinni. Nagyon jó érzés, hogy ennyien kiváncsiak vagytok az én receptjeimre és egyéb irományaimra.

És hogy méltóképpen megköszönhessem játékra hívlak titeket.

Amikor meglesz az 500.-ik látogató, akkor azok között akik a játékról szóló posztomhoz kommentben írnak magukról pár sort (honnan olvastok, mi tetszik itt-vagy mi hiányzik, ilyesmi), azok között kisorsolok egy kis meglepetést.
Bár itt a főzésről írok, két szelet ránotthúst mégsem küldhetek :-), így egy gyöngyből készült ékszert adok majd ajándéka. Ugyanis ez a másik nagy szenvedélyem (bár ezt már többen tudjátok - főleg az én imádnivaló rendszeres olvasóim)

Szóval figyeljetek, nemsokára itt a felhívás.

Köszönöm szépen nektek mégegyszer!