2009. február 27., péntek

Instant bableves

Na jó, csak egy kis túlzással, de tényleg nagyon gyorsan összedobható leves. Persze nem olyan, mint az igazi, de nekünk nagyon ízlik, és a mostanság kevéssé fogyó babkonzerv készletünk felszámolására ideális.

Hozzávalók: (kb 6-8 tányérnyi adag)
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 babkonzerv (jelen esetben kidney/vesebab, de másmilyenből is jó)
2 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
só, bors

Csipetkéhez:
1 tojás
kb 4 púpozott evőkanálnyi liszt
csipet só

Elkészítése: A répákat megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd egy kevés olajon lepirítjuk, amikor már érződik az illata, beletesszük a fokhagymát (nem kell összenyomni, így később egy mozdulattal kidobhatjuk), a babérlevelet, majd felöntjük annyi vízzel (alaplével), hogy egy újnyira ellepje. Befedjük, és kis lángon főzzük. Amikor már puhulnak a zöldségek, beletesszük a babot (levével együtt), addig főzzük, míg az összes hozzávaló megpuhul, ekkor beleszaggatjuk a csipetkét, majd ha a csipetke megfőtt rántással vagy habarással sűrítjük a levest. Tálaláskor a fokhagymát és a babérleveleket kidobjuk, ízlés szerint tejfölt tehetünk a tetejére.
Ha van füstölt-főtt husink otthon, akkor azt is belefőzhetjük a levesbe, mivel ez már így is fogyasztható, nem baj, ha nem fő órákig.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: