2009. február 15., vasárnap

Mai menü: ananászos csirke currys rízssel

Hát nem pont ma, hanem a héten készült, de nagy kedvenc, könnyű elkészíteni és a gyerek is imádja. Ráadásul mindig el akarja lopkodni az evőpálcikáimat, hogy azzal egyen. Pedig még a villa-kanál használat sem megy neki tökéletesen. :-)
Hozzávalók :
Fél kg csirkemell filé
1 doboz ananászkonzerv
rízs
currypor
szójaszósz,(kihagyható)
étkezési keményítő/liszt a sűrítéshez

Elkészítése:
A csirkemellet falatnyi darabokra vágom, kevés olajon lepirítom, majd hozzáadom a darabolt ananászt a levével együtt. Kis lángon befedve főzöm kb negyed órát (amíg puha lesz a hús). Elkészítem a rízst,amikor az olajon pirítom a rízst rászórok egy kevés curryport és csk ezután engedem fel vízzel. Sózom és készre párolom.
AMikor a csirke megpuhult, teszek bele egy kevés sötét szójaszószt (ha ez kimarad, akkor viszont egy csipet só kell bele -izlés szerint), majd fél deci vízben elkevert egy evőkanál keményítővel/liszttel sűrítem. Ezzel kész is.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: